Laserbeschriftungs Hilfsstoffe

Metalloberflächen Laserbeschriften

Die PMAX GmbH hat ihr Programm der Laserbeschriftung erweitert. Früher waren die Geräte nicht in der Lage Metalle zu Beschriften und zu Schneiden, was mit den jetzt erhältlichen CO2 Lasern möglich ist.

Fémes anyagok gravírozásakor hatékony módszernek bizonyult, egy speciális segédanyag ráégetése a megmunkálandó felületre a lézersugár segítségével. A gravír segédanyag – mely spray és paszta formájában kapható – az anyagot nem színezi el, az anyagminőséget nem károsítja, így a lézerrel nem érintkező területről könnyen eltávolítható.

A segédanyagok segítségével a P.Max Kft. által értékesített CO2 lézer berendezésekkel is kontrasztos és tartós jelölés hozható létre acélon és más fémeken (alumínium, réz, bronz stb.) egyaránt.

 • Metall Beschriftungsspray

  Das von uns vertriebene Markierungsspray erhöht deutlich den Kontrast der Beschriftung. A művelet alapjai hasonlítanak a kerámia zománcra. A lézer felhevíti, felolvasztja a segédanyagot, amely átitatja a felületet és ott megszilárdul.

  Geeignete Materialien sind: rostfreie Stähle, Werkzeugstähle, verchromte und verzinkte Oberflächen, Titan, repülőipari Flugzeugaluminium und andere nicht beschichtete Metalloberflächen0. Eine Dose Spray ist durchschnittlich ausreichend für eine Oberfläche von ca. 6.900 cm²

  • 1. Schritt: A gravírozandó felület tisztításával kezdjük. Az olajat és zsiradékokat alkohollal vagy oldószerrel távolítjuk el. A Mark Spray használatakor nincs szükség hígításra, vagy keverésre. A folyadék a legkedvezőbb sűrűséggel és összetétellel lett előkészítve.
  • 2. Schritt: Szórjuk egyenletesen a Mark Spray-t a fémfelületre közepes bevonatot alkotva. Ne használjunk vastag bevonatot!
  • 3. Schritt: Hagyjuk 15-20 percet levegőn száradni. Mikor megszárad világos árnyalatot kap.
  • 4. Schritt: A bevonattal ellátott rész gravírozásához állítsa a lézer erő 100%-hoz viszonyítva a gravírozó sebességet. Például, ha 25 wattos lézere van akkor használjon 25%-os sebességet. Ha pedig 50 wattos lézere van, akkor használjon 50%-os sebességet.
  • 5. Schritt: Gravírozás után, a gravírozó bevonat víz segítségével távolítható el. Puha kefe segítséget nyújthat a felület letakarításának meggyorsítására.

  Metallbeschriftungspaste

  A Mark Metal jelölő pasztával sötét (fekete) gravírozás készíthető fémes felületre. A művelet alapjai hasonlítanak a kerámia zománcra. A lézer felhevíti, felolvasztja a segédanyagot, amely átitatja a felületet és ott megszilárdul.

  Geeignete Materialien sind: rostfreie Stähle, Werkzeugstähle, verchromte und verzinkte Oberflächen, Titan, Flugzeugaluminium und andere nicht beschichtete Metalloberflächen0.

  Ajánlott hígítási aránya Mark pasztához:

  • szórófejes terítéshez használjon két rész denaturált szeszt egy rész Mark pasztához.
  • ecseteléshez használjon egy rész denaturált szeszt egy rész Mark pasztához.

  • 1. Schritt: A gravírozandó felület tisztításával kezdjük. Az olajat és zsiradékokat alkohollal vagy oldószerrel távolítjuk el.
  • 2. Schritt: Erősen keverjük össze Mark pasztát. Az aktív összetevők le fognak ülepedni az tartó tégely aljára. Ha szükséges, hígítsuk vízzel vagy denaturált szesszel.
  • 3. Schritt: Ecseteljük vagy szórjuk a Mark pasztát a fém felületére közepes bevonatot alkotva. Ne használjunk vastag bevonatot!. A szivacs ecset erre a célra nagyon jól megfelel.
  • 4. Schritt: Hagyjuk 15-20 percet levegőn száradni. Mikor megszárad világos árnyalatot kap.
  • 5. Schritt: A bevonattal ellátott rész gravírozásához állítsa a lézer erő 100%-hoz viszonyítva a gravírozó sebességet. Például, ha 25 wattos lézere van akkor használjon 25%-os sebességet. Ha pedig 50 wattos lézere van, akkor használjon 50%-os sebességet.
  • 6. Schritt: Gravírozás után, a gravírozó bevonat víz segítségével távolítható el. Puha kefe segítséget nyújthat a felület letakarításának meggyorsítására.